Novice

KLUB K4 GOSTIL PRVI SLO MIX NA RESIDENT ADVISOR -Nightwave

Nightwave, slovenska didžejka, ki osvaja svetovno elektronsko podzemlje iz Glasgowa, se kot prva Slovenka predstavlja na vodilnem globalnem mediju za elektronsko glasbo, s podcastom, ki ga je posnela v Klubu K4. – Štirka odpira jubilejno 30. sezono 14/9 z Lukom Vibertom, sodelavcem ikonične založbe Warp.

Legendarna Štirka, ki že vse od leta 1989 širi alternativne vibracije po domačem regionalnem in evropskem podzemlju, je v zadnjem času izvedla kar nekaj ‘prvih’, ki jo, skupaj s Slovenijo, utrjujejo na mednarodnem glasbenem prizorišču: gostila je prvi in doselj edini slovenski Boiler Room, prvi Hospitality Slovenia, prvi globani prenos Umekove Zete Reticule … ter mnoge premiere domačih in tujih ustvarjalcev, ki že in še bodo narekovali trende v globalni avantgardi.

Za uverturo v jubilejno 30. sezono se je Štirki poklonila tudi Maja Medvešek, ki pod imenom Nightwave že nekaj let uspešno osvaja mednarodno alternativno sceno iz Glasgowa, tudi s podporo vplivnega BBC Radio 1. Na Resident Advisorju, osrednjem stičišču ljubiteljev elektronike in enem najvplivnejših glasbenih medijev sploh, se predstavlja s setom, ki ga je posnela v enem njenih najljubših klubov. »Miks je nastal v Klubu K4, med obiskom mojega domačega mesta. K4 je eden ena najstarejših vodilnih elektronskih glasbenih inštitucij v Sloveniji in prvi klub, ki sem ga obiskala, zato ima posebno mesto v mojem srcu,« je povedala v spremljajočem intervjuju, v katerem je bralcem obisk kluba tudi priporočila. Miksu lahko prisluhnete tukaj:

RESIDENT ADVISOR Podcast: Nightwave
www.residentadvisor.net/podcast-episode.aspx?id=638

K4 DJ Delavnice / New blood 2018

K4 DJ Delavnice / New Blood: 13.3.2018 – 17.4.2018

Apel vsem mladim glasbenim talentom!

Z vznikom spomladanske sezone se osvežuje in nadgrajuje tudi štirkina izobraževalna nota. V prihodnjih tednih bomo namreč zagnali projekt desetih delavnic s področja didžejanja po menu NEW BLOOD. Nadudne in radovedne mlade ustvarjalce bomo naučili veščin didžejanja in jim v prihodnosti omogočili udejstvovanje na lokalni didžej sceni.

Prva delavnica bo na sporedu 13. marca, prijaviji pa se lahko vsaktudi tisti brez predhodnega znanja didžejanja, omejitev ni! Vabljeni tako mladi didžejevski navdušenci, kot tisti malo starejši, ki bi se želeli naučiti novih trikov 🙂

Delavnice bosta vodila mentorja in izkušena DJ-ja Črt Trkman ter Adam Mulalić, ki bosta na delavnicah gostila tudi posebne goste.

Več na  : https://www.facebook.com/events/145572992781486/

Gibanica - Izid kompilacije

Klub K4 z veseljem in ponosom sporoča, da bo izšla prva vseslovenska kompilacija GIBANICA!

S projektom želimo izkazati dolgoročno podporo domačim glasbenim ustvarjalcem, producentom in didžejem. Med prejetimi 70-imi avtorskimi izdelki, je K4 žirija izbrala 14 skladb izpod rok šestnajstih avtorjev.

Na kompilaciji GIBANICA je izbran cvetober domačega ustvarjanja, ki se žanrsko giblje med ambient-chilloutom, bassom, housom, tehnom in hardcore tehnom, na njem pa so svojo prvo glasbeno priložnost dobili Bossu, Bad Lark, Mitac, Skull Basher, Ikas (Rokko & Rourus) ter Utti. Poleg njih bomo imeli možnost slišati tudi, kaj so ustvarili stari znanci Vid Vai, Mind Machines, Softskinson, Freeverse, Wichiwaka, Tion, Some1else in Blaž Pavlica.